header1 header2 header3

Webshop

Log hier in om de webshop te bezoeken.Wachtwoord vergeten?
Klant worden?

Butterfly-labels

Etiket_op_afstand Etiket_dichtbij Etiket_achterkant

Morpho nestira

Morpho nestira Morpho nestira_achterkant De Morpho nestira is een dagvlinder die leeft in de regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika. Hij heeft een spanwijdte van 14 tot 16 centimeter. Het is een vlinder die veel gezien wordt, mede dankzij zijn opvallende blauwe kleur. Hij drinkt om zijn voeding binnen te krijgen. De phalaenopsis is ook een plant dat graag opvalt door zijn prachtige felle kleuren. Als je naar één van hen op zoek gaat, is de kans heel erg groot dat je ze beiden bij elkaar in de buurt vind. Ze zijn namelijk allebei gek op vocht. De plant gedijt goed in een vochtige omgeving en de vlinder gedijt goed als hij maar genoeg vloeibaar, soms rottend voedsel kan vinden om zijn hongerige maag mee te vullen. Dus geef ze beiden genoeg water, zo kunt u zo lang mogelijk genieten van deze twee prachtige kleurige wezentjes in uw huis.

Cymothoe sangaris

Cymothoe sangaris Cymothoe sangaris_achterkant De Cymothoe sangaris is een rode vlinder die veel voorkomt in het zonnige Afrika. Ze staat ook wel bekend als de rode zweefvlieger. Ze vliegt namelijk wel 100 tot 700 meter hoog, genietend van het prachtige uitzicht. Omdat ze graag hoog boven de groene wouden vliegt lijkt ze heel erg op de rode ‘Miss’. Dit is een phalaenopsis in ons bedrijf. De bloemen van deze phalaenopsis zweven ook hoog boven de groene bladeren van deze plant. Omdat de Cymothoe sangaris en de phalaenopsis zo op elkaar lijken is het ook een prachtig gezicht deze samen op een steel te zien pronken. Het rode van deze vlinder en de kleurenpracht van de plant is een wonderlijke combinatie die graag staat te schitteren in uw vensterbank.

Chilasa clytia dissimilimis

Chilasa clytia dissimilimis Chilasa clytia dissimilimis_achterkant Deze vlinder is een ondersoort van de Chilasa clytia. Als je naar Azië gaat is de kans heel groot dat je er wel een paar tegenkomt. Maar om u zo’n lange reis te besparen hebben we haar naar Nederland gehaald. Met veel plezier fladdert ze rond in onze kassen, om op een gegeven moment neer te strijken op de planten die daar gekweekt worden. Deze planten (phalaenopsis) en de Chilasa clytia kunnen het heel goed met elkaar vinden. Zo goed zelfs dat de phalaenopsis en de Chilasa clytia op elkaar gaan lijken. Zo bruin en nietig als de vlinder is als ze zit te slapen, zo wonderlijk is het als ze haar prachtige vleugels uitslaat om een eindje te gaan vliegen. De knoppen van de plant zijn eigenlijk precies hetzelfde. Van de één op de andere dag kan een kleine groene knop veranderen in de meest gracieuze bloem. We hopen dat u ook op een vriendschappelijke manier zult omgaan met deze plant en haar vlinder.

Euploea mulciber

Euploea mulciber Euploea mulciber_achterkant De Euploea mulciber is een typische bosbewoner die op open plekken en langs bosranden vliegt. De mannetjes van deze vlindersoort hebben een blauwe weerschijn op de bovenkant van hun vleugels als het zonlicht er onder een bepaalde hoek op schijnt. De kleur blauw wordt vaak gerelateerd aan puurheid of zuiverheid. De puurheid van de natuur komt dan ook sterk naar voren als je deze vlinder ziet rondvliegen. De onderkant van de vleugels is grauwbruin. Dit is te vergelijken met de potgrond van de phalaenopsis. De potgrond is net zo sober van kleur als de onderkant van de vlinder. Hierdoor springen de bloemen en kleuren ook snel in het oog. We hebben geen blauwe bloemen, maar de paarse, roze, gele, witte en rode bloemen die wel in de kas te vinden zijn, schitteren even hard in de zonnestralen die op hen vallen. Omdat we dus geen blauwe bloemen hebben, en we toch zuiverheid en puurheid uit willen stralen zijn we er trots op dat deze vlinder ook bij onze collectie vlinders wil horen.

Papilio demoleus

Papilio demoleus Papilio demoleus_achterkant De Papilio demoleus is een vlinder met heel veel details. Het onopvallende bruin op haar vleugels wordt vrolijk onderbroken door citroengele vlekken. Vier mysterieuze ogen kijken je aan. Deze ogen schrikken de dieren af die wel trek hebben in een lekker hapje. Deze vlinders zijn dol op citroenen, vandaar ook die kleur op hun vleugels. De Papilio demoleus is een rasechte bewaker van citrusvruchten en van bloemen. Hij schrikt degenen die kwaad in de zin hebben af, maar zij die oog voor schoonheid hebben trekt hij juist aan. Welkom en geniet van de pracht van deze phalaenopsis.

Danaus genutia

Danaus genutia Danaus genutia_achterkant De Danaus genutia is een vlinder met een warme oranje kleur. Samen met de inktzwarte nerven en witte rij stippen op haar vleugels is het echt een diamantje om te zien. Ze fladdert het liefst rond in een omgeving van steile hellingen en hoge bomen. Maar bloemen met genoeg nectar mogen daar ook zeker niet ontbreken, dat eet ze namelijk het liefst. Omdat deze vlinder echt niet zonder bloemen kan, zijn we er trots op dat ze is neergestreken op onze phalaenopsis. Parmantig als ze is, staat ze tegen de stelen op te kijken naar de bloemen, hopend dat ze goed verzorgd worden, zodat zij ook mee kan snoepen van hun pracht en praal.